Over ons

Ankie Candel

Ankie Candel

Ik hou van bewegen en echt contact. Daarnaast heeft gezondheid en zingeving mijn interesse. In Biodanza komen beiden samen. Ik was aangenaam verrast toen ik voor het eerst Biodanza deed. Dat bewegen zo aangenaam, vreugdevol en ontspannen kan zijn. In 2011 ben ik met de opleiding begonnen in Eindhoven bij Diana Zijlmans en Stephen White. Sinds 2014 geef ik les in Maastricht op maandag.  

Mijn jeugd heeft in het teken gestaan van veel studeren. Als dat 'hoofd' werk bracht me verder van mijn essentie. Door de dans, door de meditatie in de beweging, door  connectie te maken tussen hoofd, hart en buik, is steeds meer ruimte ontstaan waarbinnen het leven zich mag ontvouwen. Nog dagelijks ben ik ontroerd over wat dat brengt. Ik voel het als mijn missie om mensen te begeleiden bij het (opnieuw) contact maken met hun potentieel. Daarmee hoop ik een bijdrage te leveren aan meer ontspanning, een betere gezondheid en een liefdevol leven. Biodanza is een systeem dat me daarbij enorm op weg helpt. 

Naast Biodanza hou ik me bezig met zorg (Wmo) en burgerparticipatie bij de Gemeente Maastricht. Ik heb twee volwassen dochters, co-ouderschap met Jos en een relatie met Guido.   

Richard Hermans

Richard Hermans

Biodanza is voor mij als De Vier Jaargetijden van Vivaldi, alles omvattend wat er in een mensenleven aanwezig kan zijn. Vol potentie zoals de lente, vol bloei en warmte van de zomer, loslatend zoals in de herfst en diep herbronnend in de winter. Ofwel het leven voluit dansend.

In mijn dagelijks leven heb ik een eigen IT bedrijf, waar we veel met het hoofd werken, wat uiteraard zeer zinvol is, maar soms ook belemmerend. Vaak weet je lijf allang wat nodig is om harmonieus te leven, en dat is precies wat Biodanza weer wakker maakt, onze lichaamswijsheid.

Door een brug te slaan tussen mijn dagelijks werk en Biodanza, hoop ik de wereld wat mooier te maken. Waarmee ik mijn idealisme vormgeef, wat verder gaat dan samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en geld verdienen, en dat geeft mij heel veel voldoening en energie.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn passies mag en kan vormgeven samen met zulke liefdevolle mensen, zoals Ankie, mijn gezin en alle dansers die ik in de dans mag ont-moeten.

In Lack’ech Ala K’in!