Lilith, de wilde vrouw, dansdag voor vrouwen

Lilith, de wilde vrouw, dansdag voor vrouwen

Ontdek je oerkracht, door je dieper met jezelf en de wereld te verbinden.

Als vrouw ben je een wervelwind van bedrijvigheid. Ik ben moeder, dochter, zus. Ik draag zorg voor het huis, voor de was, ik werk. Ik wil alles voor iedereen zijn. Deels is dat een keuze, deels zit dit ingebakken in structuren die van generatie op generatie een weg vinden. Die patronen kunnen een volledig authentiek ontvouwen van je potentieel in de weg staan.

Het doorbreken van de beknelling van die structuren en patronen maakt levensenergie vrij.

Sprookjes, mythen en verhalen schenken inzichten die onze blik verscherpen. Zo kunnen we het pad dat door de wilde natuur is achtergelaten, weer zien en volgen. De sporen die we volgen zijn die van het ontembare, natuurlijke, instinctieve zelf.

Lilith was de eerste vrouw. God schiep haar uit leem, tegelijk met Adam en gelijk aan Adam. Zij ging in op Adams voorstel om seks te hebben, maar ze kregen ruzie omdat ze weigerde onderop te liggen. Ze waren immers gelijkwaardig. Niet gemaakt van zijn rib, maar van klei, net zoals hij. Vervolgens trok ze de woestijn in. Pas daarna kwam Eva. In de mythen wordt ze neergezet als slechte vrouw. Wij kijken voorbij die negatieve projecties en gaan de energie aanboren van het oorspronkelijke-vrouw-zijn.

We gaan op 28 oktober dansen met vrouwen. Daarbij spreken we de wijsheid van het lichaam aan. We vieren onze zintuigelijke, sensuele aard. Seksualiteit als levenskracht omarmen. We gaan ons onderdompelen in het mysterie van authentiek vrouw zijn. Daarin zijn we niet alleen en kunnen we ons laven aan het contact met andere vrouwen, zusters.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door per email of telefonisch contact op te nemen.

Kosten

€ 60, te betalen op rekening NL71TRIO0390496219 t.a.v. A.J.E. Candel, ovv: Lilith. Je plek is definitief na ontvangst van je betaling.

Praktische informatie

  • Datum: 28 oktober 2023
  • Tijd: zaal open 10.00 u, aanvang 10:30
  • Lokatie: Zaal Bernhard Lievegoedschool
  • Adres: Leuvenlaan 35, 6229 GX Maastricht
  • Parkeren: betaald, in de wijk; gratis bij winkelcentrum Heugem of op het schoolplein
  • Lunch: neem iets mee voor te delen, dan maken we samen een lunchbuffet
  • Kleding: makkelijk zittende kleding, we dansen op blote voeten, eventueel zachte 'dans-schoenen'